Ornithogalum thyrsoides

Net als de Ornithogalum dubium is de Ornithogalum thyrsoides ook afkomstig uit Zuid-Afrika. Dit bijzondere bolgewas is ook wel bekend onder de namen: zuidenwindlelie en Chincherinchee (Thyrsus betekent bloempluim). De plant is herkenbaar aan de lange steel (kan tot wel 70cm hoog worden!) met bovenin dichtbezette stervormige witte bloemen.

Aanvulling in de tuin


Niet alleen in een bloempot of plantenbak, ook in de tuin zal deze plant prachtig staan. Lang genieten van de langzaam opengaande bloemknoppen. De plant begint onderin met bloeien en zal langzaam naar boven opengaan en bloeien. De zuidenwindlelie zal overal in de tuin stralen. Eenmaal in bloei kan deze ook worden afgesneden als snijbloem in je eigen boeket. Vooral in Zuid-Afrika is dit zeer gebruikelijk.

Verzorging thyrsoides


Zorg ervoor dat je de thyrsoides regelmatig water geeft. Het is belangrijk dat de aarde rondom de bol niet uitdroogt. Als de plant eenmaal in bloei komt is het slim om de uitgebloeide bloemen met enige regelmaat weg te knippen. Hierdoor stimuleer je de herbloei van de plant. Vooral zomers is het handig om regelmatig bij te mesten of plantenvoedsel toe te dienen.

African Breeze zijn planten met Afrikaanse roots